آییننامه اجرایی ماده (۲۹) قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی توسط کارشناسان رسمی دادگستری موردبررسی قرارگرفته و متن آن در زیر آورده شده است.
آییننامه اجرایی ماده (۲۹) قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی شماره ۱۲۰۲۷۵/ت ۴۶۸۶۷ هـ
- وزارت دادگستری
- وزارت کشور
هیئتوزیران در جلسه مورخ ۱۳۹۱/۵/۱۵ بنا به پیشنهاد مشترک وزارتخانههای دادگستری، کشور و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و به استناد تبصره (۲) ماده (۲۹) قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی ـ مصوب ۱۳۸۹ ـ آییننامه اجرایی ماده یادشده را به شرح زیر تصویب نمود:
آییننامه اجرایی ماده (۲۹) قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی
ماده ۱ ـ آییننامه اجرایی ماده (۲۹) قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی
در این آییننامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار میروند:
- الف ـ بررسی اصالت وسیله نقلیه: مطابقت مشخصات و مختصات فنی وسیله نقلیه با اسناد مسلمالصدور و سوابق شمارهگذاری توسط کارشناس راهنمایی و رانندگی.
- ب ـ تعویض پلاک: فک پلاک متعلق به مالک از روی وسیله نقلیه و اختصاص پلاک به منتقلالیه و ثبت اطلاعات منتقلالیه بهعنوان آخرین مالک در سامانه شمارهگذاری و صدور سند مالکیت و کارت شناسایی خودرو و نصب پلاک مربوط به مالک جدید بر روی وسیله نقلیه.
- پ ـ دیون معوق: مالیات و عوارض پرداختنشده وسیله نقلیه تا زمان تعویض پلاک.
- ت ـ جریمهها: جریمههای مربوط به تخلفات رانندگی با وسیله نقلیه مورد معامله تا زمان انتقال مالکیت.
- ث ـ مراکز تعویض پلاک: مراکز خدمات خودرویی که با مجوز و تحت نظارت راهنمایی و رانندگی فعالیت مینمایند.
ماده ۲ ـ آییننامه اجرایی ماده (۲۹) قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی
دارندگان وسایل نقلیه یا نماینده قانونی آنان مکلفاند قبل از هرگونه نقلوانتقال وسیله نقلیه در دفاتر اسناد رسمی، ابتدا با در دست داشتن مدارک مالکیت وسیله نقلیه به ادارات راهنمایی و رانندگی و یا مراکز تعویض پلاک مراجعه نمایند.
ماده ۳ ـ آییننامه اجرایی ماده (۲۹) قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی
ادارات راهنمایی و رانندگی و مراکز تعویض پلاک مکلفاند نسبت به بررسی و احراز اصالت وسیله نقلیه، هویت دارندگان وسایل نقلیه، اخذ گواهی دیون معوق، جریمههای رانندگی و تعویض پلاک به نام مالک جدید اقدام نمایند.
تبصره ـ چنانچه وسیله نقلیه فاقد اصالت تشخیص داده شود یا دارای منع قانونی نقلوانتقال باشد پلاک آن تعویض نمیشود.
ماده ۴ ـ آییننامه اجرایی ماده (۲۹) قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی
دفـاتر اسناد رسمی مجاز به صدور سند نقلوانتقال وسیله نقلیه قبـل از مراجعه دارنـدگان وسایل نقـلیه به ادارات راهنـمایی و رانندگی و یا مراکز تعویض پلاک نمیباشند.
ماده ۵ ـ آییننامه اجرایی ماده (۲۹) قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی
راهنمایی و رانندگی موظف است بهمنظور سهولت و تسریع در اجرای این آییننامه نسبت به پیشبینی استقرار واحدهای اجراییات، باجههای بانکی یا دستگاههای خودپرداز بهمنظور پرداخت جرائم رانندگی و دیون معوق در مراکز تعویض پلاک اقدام نماید.
تبصره ـ بانک مرکزی جمـهوری اسلامی ایران هماهنگی لازم را جهت استقرار باجههـای بانکی در مراکز تعویـض پلاک در صـورت درخواست راهـنمایی و رانندگی به عمل میآورد.
ماده ۶ – آییننامه اجرایی ماده (۲۹) قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی
نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (راهنمایی و رانندگی) میتواند با همکاری سازمان ثبتاسناد و املاک کشور امکان استقرار دفاتر اسناد رسمی را به تعداد کافی در مراکز تعویض پلاک فراهم آورد.
- تبصره ۱ ـ در صورت موافقت و اعلام نیروی انتظامی با استقرار دفاتر اسناد رسمی در مراکز تعویض پلاک، سازمان ثبتاسناد و املاک کشور نسبت به تعیین و اعلام فهرست دفاتر اسناد رسمی به نیروی انتظامی اقدام مینماید.
- تبصره ۲ ـ حضور دورهای دفاتر اسناد رسمی در مراکز یادشده هفتگی بوده و تمدید آن با رعایت نوبت بلامانع است.
ماده ۷ ـ آییننامه اجرایی ماده (۲۹) قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی
وسایل نقلیه وارداتی و خودروهای ساخت داخل که سابقه شمارهگذاری در سامانه راهنمایی و رانندگی ندارند مشمول این آییننامه نمیباشند.
معاون اول رئیسجمهور ـ محمدرضا رحیمی
- موضوع: آییننامه اجرایی ماده (۲۹) قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی
- گردآوریشده توسط: کارشناسان رسمی دادگستری