به نام خدا
(قرارداد مشارکت مدنی خصوصی)
قرارداد مشارکت مدنی ذیل بر مبنای ماده ۱۰ قانون مدنی که عبارت است از
((ماده ۱۰ قانون مدنی: قراردادهای خصوصی نسبت به کسانی که آن را منعقد نمودهاند درصورتیکه مخالف صریح قانون نباشند نافذ است.))
طرف اول قرارداد: خانم / آقای: …………………………………………فرزند آقای …………..
دارای شناسنامه شماره ………………………………….. صادره از ……………. به نشانی: …………………………………؛ که در این قرارداد بهاختصار مالک نامیده میشود
و طرف دوم قرارداد: خانم / آقای:………………………….. فرزند آقای:…………………….
دارای شناسنامه شماره ………………………………………………….. صادره از ………………. متولد ………………….. ساکن …………………………؛ که در این قرارداد بهاختصار عامل نامیده میشود و از طرف دیگر منعقد گردیده و طرفین ضمن العقد حاضر و ضمن العقد خارج لازم مرقوم متعهد و ملزم به اجرای تمامی مفاد این قرارداد گردیده و میباشد.
ماده ۱-: موضوع قرارداد عبارت است از مشارکت مدنی طرفین بالمناصفه و متساویاً جهت ……………….
ماده ۲- تابعیت این مشارکت مدنی ایرانی است
ماده ۳- مرکز اصلی این مشارکت مدنی در تهران است به نشانی: ………………………………………………………………………………………………………..
ماده ۴- مدت این مشارکت از تاریخ ………………… ماه هزار و سیصد و ……………………….. شمسی به مدت ………….. سال تمام خورشیدی میباشد.
ماده ۵- سرمایه این مشارکت مدنی مبلغ ………. ریال است که تماماً و نقداً و بالمناصفه و متساویاً از طرف مشارکتکنندگان مرقوم تأدیه و پرداخت گردیده است.
ماده ۶- مدیر داخلی این مشارکت مدنی شخص عامل بالمباشره میباشد که اعمال مدیریت عامل اعم از مدیریت یا اشتغال و غیره رایگان و مجانی میباشد.
ماده ۷- مالک تمامی ششدانگ:……………………………………………………………………………ملکی و تصرفی خود واقع در مرکز اصلی این مشارکت مدنی را بدون دریافت هیچگونه وجه یا مالی تحت عنوان: حق کسب، پیشه یا تجارت و سرقفلی یا صنفی در اخبار استفاده این مشارکت مدنی به مدت فوق قرار داده است.
ماده ۸-عامل صریحاً اقرار و اظهار نمود بر اینکه تمامی ششدانگ ملک مرقوم و مندرج در ماده ۷ را از مالک تحویل گرفته است که صرفاً و فقط جهت امور موضوع قرارداد از آن طی مدت بالا استفاده نماید ونیز عامل اقرار و اعتراف نموده و مینماید که هیچگونه وجه یا مالی تحت عناوین: سرقفلی، صنفی، حق کسب، پیشه یا تجارت و غیره بابت آن ملک به مالک پرداخت نکرده است و ید او (ید عامل) در مورد آن ملکید امانی است.
ماده ۹- عامل اقرار و اظهار کرده و مینماید که تمامی سرمایه این مشارکت مدنی مذکور در ماده ۵ این قرارداد را دریافت نموده است.
ماده ۱۹- وظایف عامل عبارت است از:
۱- مدیریت مستمر و دائم در این مشارکت مدنی در مدت مرقوم
۲- افتتاح حسابجاری مشترک نزد یکی از بانکهای کشور به نام طرفین
۳- تمرکز عملیات ریالی و ارزی این مشارکت در حسابجاری مزبور
۴- تهیه و خرید و سخت و توزیع و فروش در مرکز اصلی این مشارکت نسبت به امور موضوع این قرارداد
۵- تأدیه هزینهای ناشی از انجام موضوع قرارداد اعم از: دستمزد، کارمزد، بهای خرید و سایر هزینههای جنبی و بالاسری
۶- تأدیه مالیات، عوارض، بیمه، هزینههای سوخت
۷- حفاظت از ابوابجمعی تحت تصرف عامل در رابطه با موضوع این قرارداد با قید اینکه عامل برای حفاظت مزبور ضامن است.
۸- جلوگیری از تضییع و تفریط و اسراف و تفریط و همچنین عامل ضامن اموالی که در رابطه با این قرارداد تحویل وی از حال لغایت تصفیه گردیده و میگردد، خواهد بود.
۹- بستن حسابهای این مشارکت در پایان هرسال شمسی از مدت ونیز در پایان این قرارداد و تنظیم و امضاء ترازنامه عملیات سالیانه در پایان هرسال شمسی و در صورتحسابهای سود و زیان
۱۰-موجودی برداری از نقدینگیهای ریالی و ارزی و جنسی و اعم از مواد اولیه و کالاهای در حال ساخت و یا ساختهشده به قیمت خرید جهت ضمیمه نمودن صورت آن به ترازنامه عملیات سالانه مزبور.
۱۱-تسلیم سهم سود سالانه این مشارکت مدنی به مالک درازای دریافت رسید کتبی در پایان هرسال.
۱۲-تحویل تمامی سهمیه مالک اعم از ریالی و ارزی و جنسی و سود حاصله در زمان انقضای مدت یا فسخ این قرارداد به مالک در مقابل اخذ رسید کتبی.
۱۳-تحویل دادن ملک مرکز اصلی این مشارکت موضوع ماده ۷ این قرارداد با الزام به رعایت مفاد ماده ۸ این قرارداد.
۱۴-تصفیهحساب کامل این قرارداد در پایان مدت با مالک با دریافت گواهی کتبی مفاصا حساب از مالک.
۱۵ انجام سایر امور پیشبینینشده در رابطه با حسن جریان این قرارداد.
ماده ۱۱- دارندگان حق امضاء کلیه چکهای صادره عهده حسابجاری مشترک موضوعبند (۲ ماده ۱۰ این قرارداد، طرفین این قرارداد میباشند که صرفاً و فقط حق برداشت از آن حساب متفقاً با طرفین است.
ماده ۱۲- کلیه عملیات محاسباتی و حسابداری و مالی این مشارکت مدنی باد در دفاتر روزنامه و کل به طریقه حسابداری دوبل از طرف عامل ثبت گردد که صفحات اول و آخر دفاتر روزنامه و کل مزبور قبل از ثبت هر عمل حسابداری باید با قید تعداد صفحات داخل آن دفاتر و شماره گزاری کردن به امضا طرفین برسد و ارائه هر دفتر حسابداری یا دفاتر دیگر روزنامه و کل از سوی هر یک از طرفین که صفحات اول و آخر آن به شرح بالا به امضا طرفین نرسیده باشد، فاقد اعتبار است.
ماده ۱۳- ترازنامه عملیات تنظیمی موضوعبند ۹ ماده ۱۰ این قرارداد و موضوعبند ۱۰ همان ماده باید منطبق با نتایج حاصله از عملیات محاسباتی، مالی، و حسابداری ثبتشده در دفاتر روزنامه و کل موضوع ماده ۱۲ این قرارداد باشد.
ماده ۱۴- عامل حق هیچگونه عملاً خدشه، تراشیدگی، الحاق و نظایر اینها را که از مصادیق جعل به شمار میرود در دفاتر روزنامه و کل و صورتحسابهای موجودیها و ترازنامه عملیات تنظیمی ندارد.
ماده ۱۵- عامل حق هیچگونه واگذاری نسبت به ملک مرکز اصلی این مشارکت را که امانتاً به وی سپردهشده است تحت هیچ عنوانی از عناوین از قبیل: نمایندگی و وکالت و صلح حقوق و اجاره و غیره را ولو مشاعاً و مفروز، جزاً یا کلاً اعم از اصل یا مازاد به دیگری حتی به اقربای نسبی و یا سببی خویش به هیچ صورت و به هیچ نحوی از انحاء ندارد.
ماده ۱۶- قبل از بستن حسابها و ترازنامه عملیات، عامل مکلف است معدل مقدار بیست درصد سود ویژه سالانه را جهت پرداخت علیالحساب مالیاتی عملکرد همان سال ذخیره کرده تا بهموقع به وزارت امور اقتصادی و دارایی بنا به تشخیص مالک پرداخت نماید.
ماده ۱۷- مالک در همه حال و در طول مدت و تا زمان تصفیهحسابهای فیمابین حق اعمال نظارت در کار عامل نسبت به موضوع این قرارداد را شخصاً یا بهتوسط اعطای نمایندگی به هر شخص حقیقی یا حقوقی ولو بهصورت وکالت و حتی به هر یک از فرزندان خویش دارد.
ماده ۱۸- چنانچه مالک در طریقه اعمال مدیریت عامل بنا به تشخیص خود تخلف یا ایرادی مشاهده نمود و یا آنکه با درایتی که در باب اشتغال به تجارت دارد عملیات موضوع این قرارداد را به طریقی که عامل آن را اداره مینماید مقرون به صلاح و صرفه نباید صرفاً بنا به تشخیص خود حق فسخ این قرارداد را بهطور یکجانبه و بدون انتظار هیچگونه حکمی از مراجع ذیصلاح دارد و تشخیص مالک در این مورد قاطع و غیرقابلاعتراض بوده و لازمالاجرا است و عامل حق فسخ ندارد.
ماده ۱۹- از انقضای مدت این قرارداد و یا از تاریخ وقوع فسخ موضوع ماده ۱۸ این قرارداد عامل متعهد و ملزم به تصفیهحساب این قرارداد بوده و سهمیه مالک را به انضمام ملک مرقوم که باید تخلیهشده باشد طبق مفاد این قرارداد در مقابل دریافت رسید به مالک تأدیه و تحویل دهد و بههرحال از انقضای مدت یا از تاریخ وقوع فسخ مالک حق دارد. جهت تحویل گرفتن ملک و سهمیه خود اعم از سود و نقدینگیها و موجودیهای اعم از مواد اولیه و کالای در حال ساخت و یا ساختهشده از عامل اقدام یا به طرق دیگر قانونی جهت اجرای مفاد این قرارداد رجوع نماید.
ماده ۲۰- زیان احتمالی ناشی از بحران اقتصادی یا فورسماژور (قوه قهریه) نیز بر مبنای سهمیه سرمایه
باید محاسبه گردد.
ماده ۲۱- آنچه که موجودیهای کالا اعم از مواد اولیه و کالای در حال ساخت و ساختهشده در پایان مدت این قرارداد یا لدی الفسخ در مرکز اصلی شرکت یا در نزد عامل موجود باشد نیز باید بالامناصفه تقسیم گردد، همچنین است کلیه داراییهای موضوع این قرارداد بهاستثناء عین و منافع ملک موضوع مواد ۷ و ۸ این قرارداد که فقط متعلق به مالک است.
ماده ۲۲- دریافت مفاصا حسابهای مالیاتی، بیمه، عوارض ناشی از انجام این قرارداد نیز ازجمله وظایف عامل است.
ماده ۲۳- در صورت بروز اختلاف در تفسیر هر یک از مفاد این قرارداد طرفین موضوع اختلاف را به خانم /آقای:………………. که بهعنوان داور این قرارداد تعیینشده است ارجاع نمود ورای داور مزبور قاطع و غیرقابلاعتراض بوده و لازمالاجرا ء است.
ماده ۲۴- طرفین میتوانند در صورت توافق و تراضی نسبت به تمدید کتبی این قرارداد قیام نمایند.
ماده ۲۵- این قرارداد در ۲ نسخه و در ۲۵ ماده که هر دو نسخه متحد المتن و دارای اعتبار یکسان و واحد است تنظیم و امضاءشده و پس از امضا مبادله گردید و لازمالاجرا است.
محل امضاء طرف اول (مالک) محل امضاء طرف دوم (عامل)