در این مطلب دستورالعمل تائید صلاحیت حرفهای مدیران نهادهای مالی توسط کارشناسان رسمی دادگستری موردبررسی قرار گرفته و متن آن نیز گردآوری و آورده شده است.
دستورالعمل تائید صلاحیت حرفهای مدیران نهادهای مالی
مقدمه در خصوص تائید صلاحیت مدیران نهادهای مالی:
در اجرای بند هـ مادهی ۹۹ قانون برنامهی پنجسالهی پنجم جمهوری اسلامی ایران مصوب دیماه ۱۳۸۹ و ماده ۲۹ قانون بازار اوراق بهادار مصوب آذرماه ۱۳۸۴، این دستورالعمل بهمنظور تائید صلاحیت حرفهای مدیران نهادهای مالی تنظیم و به تصویب شورای عالی بورس و اوراق بهادار رسیده است.
ماده (۱) دستورالعمل تائید صلاحیت مدیران نهادهای مالی
اصطلاحات و واژههای تعریفشده در ماده ۱ قانون بازار اوراق بهادار مصوب آذرماه ۱۳۸۴، به همان معانی در این دستورالعمل به کار میروند. واژههای دیگری نیز به شرح زیر تعریف میشوند:
۱- قانون بازار اوراق بهادار:
منظور قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران مصوب آذرماه ۱۳۸۴مجلس شورای اسلامی است.
۲- قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید:
منظور قانون توسعهی ابزارها و نهادهای مالی جدید بهمنظور تسهیل اجرای سیاستهای کلی اصل چهلوچهار قانون اساسی است که در آذرماه ۱۳۸۸ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است.
۳- سازمان:
منظور سازمان بورس و اوراق بهادار، موضوع ماده ۲ قانون بازار اوراق بهادار میباشد.
۴- مقررات:
کلیه آئیننامهها، دستورالعملها، بخشنامهها و مصوباتی است که توسط ارکان ذیصلاح بازار اوراق بهادار یا تشکلهای خود انتظام در چارچوب صلاحیت آنها، به تصویب رسیده و جهت اجرا ابلاغشده است.
۵- کمیته:
منظور کمیته تائید صلاحیتها است که مطابق ماده ۲ تشکیل میشود.
۶- متقاضی:
شخصی است که تقاضای تائید صلاحیت عضو پیشنهادی هیئتمدیره یا مدیرعامل پیشنهادی یکنهاد مالی را از سازمان مینماید و حسب مورد میتواند یکی از اشخاص زیر باشد:
- الف) مؤسسین نهادهای مالی در مورد نهادهای مالی در حال تأسیس؛
- ب) شخص حقوقی عضو هیئتمدیره نهاد مالی در مورد نماینده حقیقی خود؛
- ج) هیئتمدیره نهاد مالی در خصوص مدیرعامل منتخب خود؛
- د) شخص حقیقی درصورتیکه خود، داوطلب عضویت در هیئتمدیره نهاد مالی باشد.
۷- داوطلب:
شخصی حقیقی است که جهت عضویت در هیئتمدیره یا قبول سمت مدیریت عاملی یکنهاد مالی اعلام آمادگی نموده است و توسط متقاضی برای انتصاب به این سمتها به سازمان معرفیشده است.
ماده (۲) دستورالعمل تائید صلاحیت مدیران نهادهای مالی
بهمنظور بررسی مدارک و اطلاعات مربوط به داوطلب و تائید یا عدمتأیید صلاحیت حرفهای داوطلب در چارچوب این دستورالعمل، کمیتهای به نام کمیته تائید صلاحیتها متشکل از سه یا پنج عضو به انتخاب هیئتمدیره سازمان تشکیل میگردد. کمیته دارای یک رئیس از بین اعضای کمیته است و بهتناسب گروههای مختلف از نهادهای مالی میتواند چند دبیر داشته باشد. رئیس و دبیر یا دبیران کمیته توسط کمیته تعیین میشوند.
ماده (۳) دستورالعمل تائید صلاحیت مدیران نهادهای مالی
جلسات کمیته با حضور اکثریت اعضاء رسمیت مییابد و اداره جلسه به عهده رئیس کمیته است. تصمیمات کمیته با نظر اکثریت اعضاء معتبر خواهد بود.
ماده (۴) دستورالعمل تائید صلاحیت مدیران نهادهای مالی
صورتجلسات کمیته شامل تاریخ تشکیل، موضوعات و تصمیمات، توسط دبیر جلسه تنظیمشده و به امضای اعضای کمیته میرسد و یک نسخه از آن به همراه سایر مدارک مربوط به همان جلسه، نزد دبیر مربوطه بایگانی میشود.
ماده (۵)دستورالعمل تائید صلاحیت مدیران نهادهای مالی
تقاضای بررسی صلاحیت حرفهای داوطلب باید به همراه مدارک و اطلاعات لازم، برای دبیر کمیته ارسال شود. اطلاعات و مدارک لازم و فرم مربوطه و نحوهی تأیید اطلاعات، مدارک و فرم مذکور توسط سازمان تعیین میشود. دبیر کمیته موظف است در صورت ناقص بودن فرمها، مدارک یا اطلاعات، موضوع را حداکثر ظرف یک هفته به متقاضی اطلاع دهد و پس از تکمیل مدارک، جلسه کمیته را با دعوت از اعضاء، ظرف ۱۰ روز تشکیل دهد.
ماده (۶) دستورالعمل تائید صلاحیت مدیران نهادهای مالی
صلاحیت حرفهای هر یک از اشخاص حقیقی داوطلب باید قبل از انتصاب و قبولی سمتهای عضویت در هیئتمدیره یا مدیرعاملی در هر یک از نهادهای مالی، مطابق این دستورالعمل به تائید برسد. تأیید صلاحیت داوطلب منوط به احراز شرایط زیر به تشخیص کمیته است:
- الف) داوطلب باید حداقل امتیاز لازم درزمینهٔ سوابق تجربی، سوابق تحصیلی و صلاحیت علمی را مطابق پیوست شماره (۱) این دستورالعمل کسب نماید. امتیازات سوابق تجربی و تحصیلی داوطلب بر اساس پیوستهای شماره (۲) و (۳) این دستورالعمل محاسبه میشوند.
- ب) داوطلب باید فاقد محکومیت قطعی کیفری مؤثر در محاکم ایران و محاکم رسمی سایر کشورها درزمینهٔ موضوعات تعیینشده توسط سازمان بوده و همچنین فاقد محکومیت انضباطی قطعی درزمینهٔهای تعیینشده توسط سازمان در مراجع رسیدگی انضباطی باشد.
- ج) در مورد سمتهایی که جزو مشاغل حساس طبقهبندی میشوند، باید نظر مراجع ذیصلاح راجع به تصدی سمت توسط داوطلب نامساعد نباشد.
- تبصره ۱: در شرایطی که نظر مراجع ذیصلاح در مورد تصدی داوطلب به سمتی که جزو مشاغل حساس طبقهبندیشده است مساعد نباشد، لکن به تشخیص رئیس سازمان، تصدی آن سمت توسط داوطلب ضرورت داشته یا به مصلحت باشد، کمیته میتواند صلاحیت داوطلب را برای تصدی سمت موردنظر تأیید کند.
- تبصره ۲: صلاحیت علمی داوطلب، از طریق مصاحبه با داوطلب ارزیابی میشود. حوزههای مورد ارزیابی در مصاحبه، مطابق پیوست شماره (۴) است. درصورتیکه داوطلب گواهینامهی حرفهای موردنظر کمیته را اخذ نماید، کمیته باید صلاحیت علمی وی را بدون انجام مصاحبه تأیید کند. فهرست گواهینامههای موردنظر باید به تصویب کمیته رسیده و پس از تأیید هیئتمدیره سازمان، از طریق سایت رسمی سازمان به اطلاع عموم برسد.
- تبصره ۳: درصورتیکه طبق این دستورالعمل برای تائید صلاحیت حرفهای، انجام مصاحبه با داوطلب ضروری باشد، دبیر کمیته حداقل یک هفته قبل از انجام مصاحبه، تاریخ، ساعت و محل انجام مصاحبه را از طریق ارسال دعوتنامه مصاحبه به نهاد مالی مربوط، متقاضی یا داوطلب اعلام مینماید. درصورتیکه به تشخیص کمیته، داوطلب بدون عذر موجه، دو بار از حضور در جلسه مصاحبه امتناع کند، تقاضای تائید صلاحیت وی رد خواهد شد.
ماده (۷) دستورالعمل تائید صلاحیت مدیران نهادهای مالی
کمیته میتواند تائید صلاحیت داوطلب را مشروط به احراز شرایط موضوع این دستورالعمل نماید یا ضمن تائید موقت صلاحیت داوطلب، فرصتی را برای احراز شرایط در نظر بگیرد. همچنین درصورتیکه داوطلب بر اساس این دستورالعمل شرایط لازم را برای تصدی سمت پیشنهادی نداشته باشد، کمیته میتواند بهمنظور جلوگیری از توقف تأسیس یا ادامه فعالیت نهاد مالی، تصدی سمت مورد درخواست توسط داوطلب را بهطور موقت بلامانع اعلام کند و مهلتی را برای متقاضی جهت معرفی فرد جایگزین در نظر بگیرد.
ماده (۸) دستورالعمل تائید صلاحیت مدیران نهادهای مالی
درصورتیکه صلاحیت حرفهای داوطلب توسط کمیته تأیید نشود، یا بهموجب تبصرهی ۳ مادهی ۶ تقاضای تأیید صلاحیت وی رد شود، بررسی مجدد صلاحیت حرفهای داوطلب مذکور منوط به گذشت حداقل شش ماه خواهد بود؛ مگر اینکه هیئتمدیره بررسی مجدد صلاحیت را قبل از گذشت مهلت مذکور، بپذیرد.
ماده (۹) دستورالعمل تائید صلاحیت مدیران نهادهای مالی
مدیر نهاد مالی موظف است در دورههای آموزشی، سمینارها، همایشها و سایر موارد مشابه که توسط سازمان اعلام میشود، شرکت نموده و حسب مورد موفق به دریافت گواهینامهی مربوطه شود، در غیر این صورت کمیته میتواند صلاحیت حرفهای وی را سلب و مهلتی را برای معرفی فرد جایگزین تعیین نماید. دورهها، سمینارها، همایشها، و سایر موارد مشابه و مهلت هر گروه از مدیران نهادهای مالی برای شرکت در آنها، توسط هیئتمدیرهی سازمان تعیین میشوند.
مادهی (۱۰) دستورالعمل تائید صلاحیت مدیران نهادهای مالی
درصورتیکه مدیران نهادهای مالی بنا به گزارشهای دریافتی از مراجع ذیصلاح و بررسی کمیته، هریک از صلاحیتهای مندرج دربندهای (ب) و (ج) مادهی ۶ را از دست بدهد، کمیته میتواند صلاحیت وی را برای تصدی سمت مربوطه سلب نموده و مهلتی را برای معرفی شخص جایگزین تعیین نماید.
ماده (۱۱) دستورالعمل تائید صلاحیت مدیران نهادهای مالی
درصورتیکه صلاحیت حرفهای اکثریت اعضای هیئتمدیره یا مدیرعامل نهاد مالی ثبتشده نزد سازمان، توسط کمیته رد شده یا به دلیل عدم درخواست متقاضی، بررسی نشده باشد، متقاضی باید ظرف حداکثر یک ماه اشخاص موردنظر خود را برای ترمیم هیئتمدیره معرفی نماید.
ماده (۱۲) دستورالعمل تائید صلاحیت مدیران نهادهای مالی
کلیه نهادهای مالی ثبتشده نزد سازمان موظفاند حداکثر ظرف یک ماه پسازاینکه هر یک از اعضای حقیقی هیئتمدیره، نمایندگان اعضای حقوقی هیئتمدیره، یا مدیرعامل آنها تعیین و به این سمتها منصوبشده یا اشخاص قبلی در سمتهای خود ابقاء شدند، موضوع را کتباً به سازمان اطلاع دهند.
ماده (۱۳) دستورالعمل تائید صلاحیت مدیران نهادهای مالی
شخص حقیقی که دوره مأموریت وی بهعنوان عضو هیئتمدیره یا مدیرعامل یکنهاد مالی ثبتشده نزد سازمان به پایان رسیده و ظرف یک ماه مجدداً در سمت خود ابقاء نشده یا شخص دیگری بهعنوان جایگزین وی تعیین نشده باشد، باید موضوع را کتباً به سازمان اطلاع دهد.
ماده (۱۴) دستورالعمل تائید صلاحیت مدیران نهادهای مالی
در صورت عدم رعایت مواد ۶، ۱۱ و ۱۲، موضوع از طرف دبیر کمیته جهت رسیدگی به مراجع مربوطه ارجاع میشود. مرجع رسیدگیکننده در صورت احراز تخلف، میتواند نهاد مالی را به یکی از موارد زیر محکوم نماید:
- اخطار کتبی بدون درج در پرونده؛
- اخطار کتبی با درج در پرونده؛
- تعلیق فعالیت نهاد مالی به مدت محدود؛
- جریمه نقدی موضوع مادهی ۱۴ قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید.
تبصره: درصورتیکه مرجع رسیدگیکننده، نهاد مالی متخلف را مستحق تعلیق مجوز تأسیس تشخیص دهد، باید موضوع را به همراه نظر خود، جهت تصمیمگیری به هیئتمدیره سازمان گزارش نماید.
ماده (۱۵)دستورالعمل تائید صلاحیت مدیران نهادهای مالی
درصورتیکه هر شخص حقیقی قبل از تائید صلاحیت حرفهای مطابق این دستورالعمل، سمت عضو هیئتمدیره یا مدیرعاملی را در یکنهاد مالی ثبتشده نزد سازمان بپذیرد، یا در صورت نقض مادهی ۱۳، یا درصورتیکه نقض ماده ۱۱ به دلیل عدم انجاموظیفه توسط هیئتمدیره صورت پذیرد، دبیر کمیته باید موضوع را جهت رسیدگی به مرجع مربوطه ارجاع دهد. مرجع رسیدگیکننده در صورت احراز تخلف، میتواند شخص یا اشخاص متخلف را به یکی از موارد زیر محکوم نماید:
- اخطار کتبی بدون درج در پرونده؛
- اخطار کتبی با درج در پرونده؛
- سلب صلاحیت حرفهای متخلف پس از تصویب کمیته؛
- ممنوعیت از انتصاب شخص متخلف به سمتهای عضو هیئتمدیره یا مدیرعامل نهادهای مالی برای مدت معین.
- جریمه نقدی موضوع مادهی ۱۴ قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید.
تبصره: درصورتیکه مرجع رسیدگیکننده، شخص متخلف را مستحق مجازات بند ۴ این ماده تشخیص دهد، باید موضوع را به همراه نظر خود، جهت تصمیمگیری به هیئتمدیره سازمان گزارش نماید.
ماده (۱۶) دستورالعمل تائید صلاحیت مدیران نهادهای مالی
اطلاعاتی که بهموجب این دستورالعمل و بهمنظور اجرای وظایف، در اختیار اعضای کمیته، دبیر کمیته یا هر یک از کارکنان سازمان قرار میگیرد، محرمانه تلقی شده و بهجز در موارد تعیینشده توسط هیئتمدیره سازمان، یا مقررات، نباید اظهار گردد.
ماده (۱۷) دستورالعمل تائید صلاحیت مدیران نهادهای مالی
این دستورالعمل در ۱۷ ماده، ۵ تبصره و ۴ پیوست درتاریخ ۱۱/۷/۱۳۹۰ به تصویب شورای عالی بورس و اوراق بهادار رسید و از تاریخ تصویب لازمالاجرا است.
پیوست (۱): حداقل امتیاز برای تائید صلاحیت حرفهای درزمینهٔهای سوابق تجربی،
سوابق تحصیلی و صلاحیت علمی
برای تائید صلاحیت حرفهای داوطلب علاوه بر اینکه باید صلاحیت عمومی داوطلب تائید شود، داوطلب باید درزمینهٔهای سوابق تجربی، سوابق تحصیلی و صلاحیت علمی حداقل امتیازات مذکور در جدول زیر را کسب نماید. چنانچه داوطلب درزمینهٔهای سوابق تجربی و سوابق تحصیلی حداقل امتیازات مذکور در دو ستون آخر این جدول را کسب نماید، کمیته میتواند از بررسی صلاحیت علمی وی صرفنظر کرده و صلاحیت حرفهای وی را در حوزههای مذکور تأیید کند.
جدول حداقل امتیاز برای تائید صلاحیت حرفهای مدیران نهادهای مالی
عنوان نهاد مالی | سمت داوطلب | حداقل امتیاز برای تأیید صلاحیت حرفهای | حداقل امتیاز لازم برای معافیت از کسب حداقل امتیاز صلاحیت علمی | ||||
سوابق تجربی | سوابق تحصیلی | صلاحیت علمی | متوسط امتیازات | سوابق تجربی | سوابق تحصیلی | ||
۱- شرکت تأمین سرمایه، مؤسسه رتبهبندی | مدیرعامل | ۵۰ | ۴۰ | ۵۰ | ۶۰ | – | – |
عضو موظف هیئتمدیره | ۴۰ | ۳۰ | ۴۰ | ۵۰ | ۶۰ | ۵۰ | |
عضو غیرموظف هیئتمدیره | ۳۰ | ۲۰ | ۳۰ | ۴۰ | ۵۰ | ۴۰ | |
۲- شرکت کارگزاری، شرکت سپردهگذاری، سبد گردان، شرکت سرمایهگذاری سهامی عام، شرکت هلدینگ سهامی عام، مشاور سرمایهگذاری | مدیرعامل | ۴۰ | ۳۰ | ۴۰ | ۵۰ | – | – |
عضو موظف هیئتمدیره | ۳۰ | ۲۰ | ۳۰ | ۴۰ | ۵۰ | ۴۰ | |
عضو غیرموظف هیئتمدیره | ۲۵ | ۱۰ | ۲۰ | ۳۰ | ۳۵ | ۴۰ | |
۳- شرکت پردازش اطلاعات مالی، شرکت هلدینگ و شرکت سرمایهگذاری سهامی خاص با سرمایه بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال، | مدیرعامل | ۳۰ | ۲۰ | ۳۰ | ۴۰ | – | – |
عضو موظف هیئتمدیره | ۲۰ | ۱۵ | ۲۰ | ۳۰ | ۴۰ | ۳۰ | |
عضو غیرموظف هیئتمدیره | ۲۰ | ۱۰ | ۱۵ | ۲۵ | ۳۵ | ۲۵ | |
۴- شرکت هلدینگ و شرکت سرمایهگذاری سهامی خاص با سرمایه کمتر از ۲۰۰ میلیارد ریال و بیشتر از ۱۰ میلیارد ریال | مدیرعامل | ۳۰ | ۲۰ | ۳۰ | ۴۰ | – | – |
عضو موظف هیئتمدیره | ۲۵ | ۱۰ | ۲۰ | ۳۰ | ۳۵ | ۲۵ | |
عضو غیرموظف هیئتمدیره | ۲۰ | ۱۰ | ۱۵ | ۲۵ | ۳۰ | ۲۰ | |
۵- شرکت سرمایهگذاری سهامی خاص با سرمایه کمتر از ۱۰ میلیارد ریال | مدیرعامل | ۲۰ | ۱۰ | ۲۰ | ۳۰ | ۴۰ | ۳۰ |
عضو موظف هیئتمدیره | ۲۰ | – | ۱۵ | ۲۵ | ۲۵ | ۱۵ | |
عضو غیرموظف هیئتمدیره | – | – | – | – |
پیوست (۲): نحوه محاسبه امتیاز سوابق تجربی داوطلب
امتیاز سابقه تجربی داوطلب از جمع امتیازات سوابق تجربی داوطلب در سمتهای مختلف، به دست میآید. امتیاز سوابق تجربی داوطلب در هر سمت به شرح زیر محاسبه میشود:
ضریب ماه × | ضریب موضوع فعالیت × محل کار | ضریب سمت داوطلب × | مدت تجربه کاری در هر سمت به ماه |
ضریب ماه توسط کمیته تائید صلاحیتها تعیین میشود. سقف ضریب سمت داوطلب و ضریب موضوع فعالیت محل کار داوطلب در جداول زیر درجشده است. کمیته با بررسی سمت و شغل داوطلب، ضرایب سمت داوطلب و موضوع فعالیت محل کار وی را با رعایت حداکثرهای مذکور در این جداول تعیین مینماید. حداکثر امتیاز سوابق تجربی داوطلب برابر ۱۰۰ امتیاز میباشد.
ردیف | محل یا موضوع فعالیت | سمت داوطلب | حداکثر ضریب سمت داوطلب |
۱ | سازمانها، مؤسسات و شرکتهای بزرگ و وزارتخانهها | بالاترین مقام اجرایی | ۱ |
عضو موظف هیئتمدیره یا رکن مشابه | ۹/۰ | ||
مدیر ارشد صف | ۸/۰ | ||
مدیر مالی، رئیس حسابداری یا رئیس حسابرسی | ۷/۰ | ||
سایر مدیران نهادهای مالی میانی صف | ۷/۰ | ||
عضو غیرموظف هیئتمدیره | ۶/۰ | ||
کارمندان ارشد صف | ۵/۰ | ||
کارمند صف | ۴/۰ | ||
سایر کارکنان | ۳/۰ | ||
۲ | شرکتهای حسابرسی | مدیر حسابرسی | ۱ |
سرپرست حسابرسی | ۸/۰ | ||
حسابرس ارشد | ۶/۰ | ||
حسابرس | ۵/۰ | ||
کمک حسابرس | ۳/۰ | ||
توضیحات: ۱- در مورد سازمانها، مؤسسات و شرکتهای متوسط و کوچک به ترتیب ۸۰% و ۶۰% ضرایب فوق بهعنوان حداکثر ضریب سمت داوطلب در نظر گرفته میشود. ۲- یک سازمان، مؤسسه یا شرکت وقتی بزرگ محسوب میشود که تعداد پرسنل آن بیش از ۲۰۰ نفر یا جمع داراییهای آن بیش از ۱۰۰ میلیارد ریال یا درآمد ناخالص آن طی یک سال بیش از ۱۰۰ میلیارد ریال باشد. ۳- یک سازمان، مؤسسه یا شرکت وقتی متوسط محسوب میشود که تعداد پرسنل آن بیش از ۵۰ و کمتر از ۲۰۰ نفر یا جمع داراییهای آن بیش از ۵۰ و کمتر از ۱۰۰ میلیارد ریال یا درآمد ناخالص آن طی سال بیش از ۵۰ و کمتر از ۱۰۰ میلیارد ریال باشد. ۴- درصورتیکه یک سازمان، مؤسسه یا شرکت بزرگ و متوسط نباشد، کوچک محسوب میشود. ۵- منظور از یا کارکنان صف، آن دسته از مدیران یا کارکنان هستند که در رابطه با فعالیت اصلی شخصیت حقوقی انجاموظیفه میکنند. ۶- منظور از مدیر ارشد، مدیری است که در یک رده پایینتر از بالاترین مقام اجرایی قرار دارد. ۷- منظور از مدیر میانی، مدیری است که در دو رده پایینتر از بالاترین مقام اجرایی قرار دارد. ۸- درصورتیکه داوطلب در یک دوره زمانی معین، بیش از یک شغل داشته باشد، در آن مدت شغلی که بیشترین امتیاز را دارد در نظر گرفته میشود. ۹- امتیاز سایر مشاغل که در جدول فوق منظور نشده است به صلاحدید کمیته تأیید صلاحیتها تعیین میشود. |
جدول حداکثر ضرایب موضوع فعالیت محل کار داوطلب
ردیف | نهاد مالی موردنظر محل کار داوطلب | شرکت تأمین سرمایه | شرکت سپردهگذاری مرکزی و تسویه وجوه | مؤسسه رتبهبندی | کارگزار یا کارگزار/معاملهگر | مشاور سرمایهگذاری و سبد گردان | شرکت سرمایهگذاری | شرکت هلدینگ | شرکت پردازش اطلاعات مالی |
۱ | سازمان بورس و اوراق بهادار | ۹/۰ | ۹/۰ | ۹/۰ | ۹/۰ | ۹/۰ | ۹/۰ | ۹/۰ | ۵/۰ |
۲ | شرکت بورس اوراق بهادار / سازمان کارگزاران بورس اوراق بهادار تهران | ۷/۰ | ۷/۰ | ۵/۰ | ۹/۰ | ۶/۰ | ۶/۰ | ۵/۰ | ۵/۰ |
۳ | شرکت بورس کالا | ۴/۰ | ۵/۰ | ۴/۰ | ۹/۰ | ۴/۰ | ۴/۰ | ۴/۰ | ۴/۰ |
۴ | بازارهای خارج از بورس | ۵/۰ | ۵/۰ | ۴/۰ | ۷/۰ | ۴/۰ | ۴/۰ | ۳/۰ | ۴/۰ |
۵ | کانونهای فعال در بازار اوراق بهادار | ۵/۰ | ۵/۰ | ۵/۰ | ۵/۰ | ۵/۰ | ۵/۰ | ۵/۰ | ۵/۰ |
۶ | شرکت تأمین سرمایه | ۱ | ۴/۰ | ۱ | ۹/۰ | ۱ | ۹/۰ | ۷/۰ | ۵/۰ |
۷ | شرکت سپردهگذاری مرکزی | ۵/۰ | ۱ | ۳/۰ | ۴/۰ | ۳/۰ | ۳/۰ | ۳/۰ | ۵/۰ |
۸ | مؤسسه رتبهبندی | ۱ | ۴/۰ | ۱ | ۹/۰ | ۱ | ۹/۰ | ۷/۰ | ۵/۰ |
۹ | شرکت کارگزاری یا کارگزار/معاملهگری | ۹/۰ | ۵/۰ | ۹/۰ | ۱ | ۹/۰ | ۷/۰ | ۵/۰ | ۵/۰ |
۱۰ | شرکت مشاور سرمایهگذاری و سبد گردان | ۹/۰ | ۴/۰ | ۸/۰ | ۹/۰ | ۱ | ۱ | ۷/۰ | ۵/۰ |
۱۱ | شرکت سرمایهگذاری | ۷/۰ | ۳/۰ | ۷/۰ | ۶/۰ | ۷/۰ | ۱ | ۹/۰ | ۵/۰ |
۱۲ | شرکت هلدینگ | ۶/۰ | ۳/۰ | ۶/۰ | ۵/۰ | ۶/۰ | ۸/۰ | ۱ | ۴/۰ |
۱۳ | بانکها، مؤسسات مالی و اعتباری و بیمهها | ۶/۰ | ۹/۰ | ۶/۰ | ۵/۰ | ۵/۰ | ۶/۰ | ۶/۰ | ۴/۰ |
۱۴ | شرکت پردازش اطلاعات مالی | ۵/۰ | ۳/۰ | ۵/۰ | ۵/۰ | ۵/۰ | ۵/۰ | ۵/۰ | ۱ |
۱۵ | شرکت حسابرسی | ۵/۰ | ۳/۰ | ۵/۰ | ۶/۰ | ۶/۰ | ۶/۰ | ۶/۰ | ۴/۰ |
۱۶ | شرکتهای تولیدی یا خدماتی مرتبط | – | – | – | – | – | – | ۱ | ۱ |
۱۷ | سایر شرکتهای تولیدی یا خدماتی | ۳/۰ | ۳/۰ | ۳/۰ | ۳/۰ | ۳/۰ | ۳/۰ | ۵/۰ | ۵/۰ |
۱۸ | وزارتخانهها، سازمانها و مؤسسات عمومی مرتبط | ۶/۰ | ۴/۰ | ۶/۰ | ۶/۰ | ۵/۰ | ۶/۰ | ۶/۰ | ۶/۰ |
۱۹ | مدرس دانشگاه در دروس مدیریت مالی، اقتصاد و حسابداری | ۹/۰ | ۴/۰ | ۹/۰ | ۹/۰ | ۹/۰ | ۹/۰ | ۸/۰ | ۵/۰ |
۲۰ | مدرس دانشگاه در سایر دروس مرتبط | ۵/۰ | ۳/۰ | ۵/۰ | ۵/۰ | ۴/۰ | ۴/۰ | ۸/۰ | ۹/۰ |
۲۱ | کارشناس رسمی دادگستری درزمینهٔهای مرتبط | ۵/۰ | ۳/۰ | ۵/۰ | ۵/۰ | ۵/۰ | ۵/۰ | ۵/۰ | ۵/۰ |
۲۲ | وکیل دادگستری | ۴/۰ | ۳/۰ | ۴/۰ | ۴/۰ | ۴/۰ | ۴/۰ | ۴/۰ | ۳/۰ |
۲۳ | سایر | ۳/۰ | ۳/۰ | ۳/۰ | ۳/۰ | ۳/۰ | ۳/۰ | ۳/۰ | ۳/۰ |
پیوست (۳): نحوه محاسبه امتیاز سوابق تحصیلی داوطلب
امتیاز سوابق تحصیلی داوطلب برابر جمع امتیاز مدارک تحصیلی وی با توجه به جدول زیر است. حداکثر امتیاز این بخش ۱۰۰ امتیاز خواهد بود.
ردیف | آخرین مدرک تحصیلی | رشته تحصیلی | امتیاز | |||
۱ | دکتری | مدیریت مالی، اقتصاد، حسابداری و مهندسی مالی | ۲۵ | |||
مدیریت، بانکداری، بیمه و مهندسی صنایع | ۲۰ | |||||
ریاضی، آمار، مهندسی و حقوق | ۱۵ | |||||
سایر رشتهها | ۱۰ | |||||
۲ | کارشناسی ارشد | مدیریت مالی، اقتصاد، حسابداری و مهندسی مالی | ۲۵ | |||
مدیریت، بانکداری، بیمه و مهندسی صنایع | ۲۰ | |||||
ریاضی، آمار، مهندسی و حقوق | ۱۵ | |||||
سایر رشتهها | ۱۰ | |||||
۳ | کارشناسی | مدیریت مالی، اقتصاد، حسابداری و مهندسی مالی | ۲۵ | |||
مدیریت، بانکداری، بیمه و مهندسی صنایع | ۲۰ | |||||
ریاضی، آمار، مهندسی و حقوق | ۱۵ | |||||
سایر رشتهها | ۱۰ | |||||
۴ | فوقدیپلم | رشتههای مرتبط | ۱۰ | |||
سایر رشتهها | ۵ | |||||
۵ | دیپلم | تمامی رشتهها | ۵ | |||
توضیحات: ۱٫ در مورد شرکتهای هلدینگ، برای رشتههای مرتبط با موضوع فعالیت شرکت هلدینگ یا شرکتهای تابعه آن در هر سطح تحصیلی حداکثر امتیازات مندرج در جدول فوق، در نظر گرفته میشود. برای شرکتهای پردازش اطلاعات مالی نیز رشتههای مرتبط با تکنولوژی اطلاعات و کامپیوتر در هر سطح تحصیلی حداکثر امتیازات مندرج در جدول فوق در نظر گرفته میشود. ۲٫ درصورتیکه مدرک تحصیلی داوطلب بهصورت پیوسته باشد، جمع امتیاز مدارک سطوح پایینتر مرتبط با رشتهی تحصیلی وی بهعلاوهی امتیاز مدرک تحصیلی وی طبق جدول فوق بهعنوان امتیاز سوابق تحصیلی داوطلب در نظر گرفته میشود. بهعنوانمثال امتیاز شخصی که مدرک تحصیلی کارشناسی پیوسته در رشته مدیریت مالی دارد بهقرار زیر محاسبه میشود: ۴۰ = ۲۵ (امتیاز کارشناسی) + ۱۰ (امتیاز فوقدیپلم) + ۵ (امتیاز دیپلم) ۳٫ رشتههای مرتبط در فوقدیپلم، شامل مدیریت مالی، اقتصاد، حسابداری مدیریت، بانکداری، بیمه، ریاضی، آمار و حقوق میباشد. |
||||||
پیوست (۴): نحوهی ارزیابی صلاحیت علمی داوطلب
صلاحیت علمی داوطلب از طریق برگزاری آزمونهای حرفهای یا انجام مصاحبه تعیین میشود. در صورت انجام مصاحبه، سرفصل عناوین مورد ارزیابی جهت تعیین صلاحیت علمی داوطلب و حداکثر امتیاز مربوط به هر سرفصل بهقرار جدول زیر است. حداکثر امتیاز صلاحیت علمی برابر ۱۰۰ خواهد بود.
ردیف | سرفصل مورد ارزیابی | حداکثر امتیاز |
۱ | فهم و تجزیهوتحلیل صورتهای مالی | ۲۵ |
۲ | مدیریت مالی و سرمایهگذاری یا مسائل مربوط به موضوع فعالیت نهاد مالی | ۲۵ |
۳ | بازارها، ابزارها و نهادهای مالی | ۲۵ |
۴ | قوانین و مقررات مرتبط با بازار سرمایه و فعالیت نهاد مالی | ۲۵ |
جمع | ۱۰۰ |
- موضوع مطلب: دستورالعمل تائید صلاحیت مدیران نهادهای مالی
- گردآوری شده توسط: کارشناسان رسمی دادگستری