نقلوانتقال فرزندان اعضای هیئتعلمی که توسط سازمان بازرسی کل کشور غیرقانونی خوانده شد، با جزئیات توسط کارشناسان رسمی دادگستری شرح داده میشود.
توافق وزارت علوم و سازمان بازرسی کل کشور
پس از پیگیری بخشنامه سازمان بازرسی کل کشور توسط خبرگزاری مهر و پاسخ سازمان بازرسی کل کشور به مصاحبههای مسئولان و اعضای هیئتعلمی دانشگاهها از طریق این رسانه، در نشست روسای دانشگاهها توافق لازم میان وزارت علوم و سازمان بازرسی کل کشور حاصل شد و مقرر شد بخشنامه جدید نقلوانتقال فرزندان اعضای هیئتعلمی به دانشگاهها ابلاغ شود.
دکتر حسن خالقی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود:
سازمان بازرسی کل کشور با اصل نقلوانتقال ضابطهمند فرزندان اعضای هیئتعلمی با رعایت ضوابط قانونی موافق است و از سوی دیگر وزارت علوم نیز با هرگونه نقلوانتقال دانشجویی که بدون ضابطه باشد، مخالف است.
وی اظهار داشت:
با توجه به اینکه بخشنامه فعلی امتیاز نقلوانتقال فرزندان اعضای هیئتعلمی از سوی دیوان عدالت اداری باطل اعلامشده است، ابلاغ بخشنامه جدید ضرورت دارد.
معاون آموزشی وزارت علوم گفت:
بر این اساس در جلسه روسای دانشگاهها با حضور ریاست سازمان بازرسی، مقرر شد وزارت علوم بخشنامه جدیدی را بهصورت شفافتر و با چارچوبهای مشخص به
دانشگاهها ابلاغ کند.
وی ادامه داد:
در این بخشنامه صراحتاً اعلام میشود که نقلوانتقال فرزندان اعضای هیئتعلمی از دانشگاههای پیام نور و غیرانتفاعی به دانشگاههای روزانه و شبانه و از دورههای شبانه به روزانه ممنوع است.
وی گفت: ذهنیت افراد از بیرون این است که نقلوانتقال فرزندان اعضای هیئتعلمی بدون هیچ ضابطهای صورت میگیرد.
بدین ترتیب وزارت علوم شرایطی را فراهم میکند که شکل حقوقی این امتیاز و چارچوبها به صورتی غیرقابل تفسیر واضحتر از قبل به دانشگاهها بخشنامه شود.
دکتر خالقی بابیان اینکه این امتیاز تنها در مقطع کارشناسی صورت میگیرد افزود: نقلوانتقالانی که عنوان میشود در دورههای تحصیلات تکمیلی انجامشده، از طریق سایر آئیننامههای نقلوانتقال در وزارتخانه که تمامی دانشجویان میتوانند از آن استفاده کنند، صورت گرفته است.
وی خاطرنشان کرد:
آنچه مربوط به فرزندان اعضای هیئتعلمی میشود، در انتقال از یک دانشگاه به دانشگاههای دیگر بر اساس حدنصاب ۹۰ درصد نمره آخرین فرد قبولی و در تغییر رشته برحسب ۵/۹۲ درصد حدنصاب آخرین فرد قبولی در مقطع کارشناسی است.
به گزارش مهر، سازمان بازرسی کل کشور خواستار ابطال امتیازات ناعادلانه و تبعیضآمیز برای پذیرش فرزندان اعضای هیئتعلمی در دانشگاهها شده و با توجه به رأی دیوان عدالت اداری در سال ۱۳۸۲ مبنی بر ابطال این امتیازات، استمرار آن را خلاف قانون دانسته است.
سازمان بازرسی کل کشور اعلام کرده است، بررسیها حاکی است وزرای وقت «فرهنگ و آموزش عالی» و «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» طی بخشنامه مشترکی در خرداد ۱۳۶۹ تسهیلاتی را برای ”تغییر رشته و انتقال فرزندان اعضای هیئتعلمی ” دانشگاهها پیشبینی کردند که افزایش بیرویه و تدریجی این امتیازات منجر به یک شیوه تبعیضآمیز شده است.
همچنین سازمان بازرسی کل کشور پیشنهاد کرده است، ازآنجاکه مصوبه دو وزارتخانه ”بهداشت، درمان و آموزش پزشکی” و ”علوم، تحقیقات و فناوری’‘ توسط دیوان عدالت اداری در سال ۱۳۸۲ نقض شده و فاقد وجاهت قانونی است، لازم است با توجه به در پیش بودن برگزاری کنکور سال ۱۳۸۶ و ممانعت از استمرار این اقدام تبعیضآمیز و خلاف قانون و جلوگیری از بدبینی سایر داوطلبان، آییننامهها و دستورالعملهای مربوط توسط دو وزارتخانه یادشده در اسرع وقت مورد تجدیدنظر اساسی قرار گیرد.
خبرگزاری مهر در هفتههای گذشته در گفتگو با صاحبنظران دانشگاهی در دولتهای هشتم و نهم به بررسی این بخشنامه پرداخت.
همانطور که محتمل بود تمامی اعضای هیئتعلمی این بخشنامه را حداقل امتیاز برای این قشر دانستند اما سازمان بازرسی در نمابری به گروه حوزه و دانشگاه خبرگزاری مهر تأکید کرد که این بخشنامه کاملاً غیرقانونی است و اجرای آن نیز خلاف قانون است.
پسازآن در اجلاس فوقالعاده روسای دانشگاهها این موضوع با حضور رئیس سازمان بازرسی موردبررسی قرار گرفت و مقرر شد این بخشنامه تجدیدنظر شود.
جزئیات تدوین و ابلاغ بخشنامه جدید نقلوانتقال فرزندان اعضای هیئتعلمی شرح داده شد، شما میتوانید برای اطلاع از آخرین اخبار دربارهی این بخشنامه با کارشناسان رسمی دادگستری در ارتباط باشید.