متن ذیل که توسط کارشناسان رسمی دادگستری گردآوریشده است مسائل مهمی را برای پیدا کردن خانه خوب شرح میدهد.
نگاه خریدارانه به گوشه و کنار خانه
همه آدمها از بدو خلقت تابهحال در فکر داشتن یک سرپناه امن و مطمئن بودهاند تا بتوانند ساعاتی را بهدوراز اجتماع پیرامون خود در آن بیاسایند.
خرید و انتخاب این سرپناه دارای اصول و ویژگیهایی است که دانستن آنها خالی از لطف نیست. اما آنچه بسیار اهمیت دارد این است که نگاه یک مهندس ساختمان یا آرشیتکت و معمار به یک ساختمان با نگاه افراد عادی به آن متفاوت است
آپارتمانی یا مستقل
اصولاً آپارتمان بیشتر به مکانهای استراحت و زندگی شبانه در جوامع صنعتی گفته میشود.
باوجود روند شتابانی که در بخش ساخت خانههای آپارتمانی در کشور وجود دارد اما هنوز به نظر میرسد با ضعفهای فراوانی در این بخش روبهرو هستیم.
مواردی مانند کاهش کیفیت به هنگام ساخت، برآوردن حداقل استانداردها، وابستگی ساخت آپارتمانها به شرایط منطقه و محله به این صورت که برای مثال، کیفیت آپارتمانهای شمال شهر تهران با جنوب تهران به علت وضعیت مالی متقاضی متفاوت است.
بنابراین مقوله آپارتمان و اصلاح معایب موجود در آن علاوه بر نیاز بهدقت بیشتر کارفرمایان و سازندگان، توجه بیشتر ارگانهای دولتی مربوطه را نیز میطلبد.
علاوه بر اینها، به نظر میرسد فرهنگ آپارتماننشینی در کشور ما همانطور که بارها گفتهشده هنوز اصلاحنشده است.
بهطور مسلم، حس استقلالی که در خانهخواهیم داشت، با منزل آپارتمانی قابلمقایسه نیست.در خانه تمام عوامل ازنظر بهداشتی، روانی و مانند آن وابسته به ساکن است ولی در آپارتمان قرارگیری گروهی از انسانها بافرهنگها و سطوح زندگی متفاوت، این مسئله را از بین میبرد.
درواقع در آپارتمان یک محله کوچک در ارتفاع شکل میگیرد که در صورت همدلی و همکاری ساکنان میتواند زندگی مطبوعی را رقم زند.
خانههای بافت سنتی- قدیمی و خانههای نوساز
بحث درباره معماری سنتی و شرایط آن بسیار طولانی است.
معماری سنتی ایران یک معماری بر پایه اقلیم و تحت تأثیر نوع فرهنگ و روابط آدمیان بوده و به همین لحاظ تا دورهای طولانی جوابگوی نیاز ایرانیان بوده است.
لحاظ کردن حریمهای دیداری و فیزیکی مانند قرار دادن اندرونی و بیرونی و معماری درونگرا، عرصه بندی فضاهای عمومی و خصوصی از خیابان تا پستوها و بهکارگیری الگوهای فضایی مانند ایوان، حیاط مرکزی و مواردی بسیار دیگر سبب شده تا معماری سنتی، معماری مقبول در زمان خودش باشد.
درحالیکه خانههای نوساز امروزی به صورتی نسبتاً مدرن و نه بهتمامی مدرن، برای جامعه نسبتاً سنتی ما ساخته میشوند که هنوز خاطره سردابها و حیاط بزرگ خانه مادربزرگ را به یاد دارد و علاوه بر اینکه جامعه ما هنوز در کشاکش میان مدرن و سنت است بنابراین در این میان برخی از خواستهها و الگوهای فضایی دلخواه از خانه امروزی حذف میشود.
فضای مشاع معماری سنتی که محل برخورد اعضای خانواده بوده مانند سطح بام برای استراحت شبانه تابستان و مواردی دیگر، امروز به حداقل رسیده است. ایوان معماری سنتی به بالکنی که برگرفته از معماری غرب است، تقلیل یافته که بهطورمعمول در خانههای امروزی به علت فرهنگ مذهبی و اجتماعی ما بدون استفاده است.
برای رسیدن به خانههای مناسب هرچند بهطور مسلم نمیتوان به معماری سنتی بازگشت ولی میتوان الگوهای مثبت فضایی آن را که ریشه در فرهنگ سنتی ما دارند، در معماری امروز به کاربست.
چه طبقهای؟
در خرید آپارتمان موارد بسیاری در خرید مؤثر است. امروز بنا بر قوانین موجود، آپارتمانهای بالای چهار طبقه موظف به داشتن آسانسور هستند که این امر مقداری از تفاوت میان طبقات آپارتمانی را میکاهد ولی نمیتوان با قطعیت در این موردنظر داد و بستگی به نظر خریدار دارد.
برای مثال، طبقات بالاتر از دید بهتری برخوردار هستند و از سروصدا دورترند. طبقات پایینی وضعیت گرمایشی بهتری دارند چراکه سطح تماس آنها با فضای بیرون کمتر است و در میان واحدهای بالایی و پایینی قرار دارند، حالآنکه طبقه آخر با سطح بام محدود میشود که فضایی بیرونی است.
اما اگر در ساخت آپارتمان اصول طراحی لحاظ شود، موارد منفی به حداقل میرسد. برای مثال، در برخی آپارتمانها، فضای مشاع حیاط منحصر به واحد پایین میشود و این بهعنوان نکته مثبت برای گرانتر شدن آن واحد در نظر گرفته میشود، حالآنکه این نکتهای منفی در طراحی است چراکه این فضای مشاع حق تمام ساکنان است و خریدار طبقات بالاتر میتواند مدعی استفاده از این فضا باشد؛ و یا در نظر گرفتن موارد صحیح اجرایی مانند عایقبندیها، استفاده از سیستم گرمایشی و سرمایشی با بازدهی بالا میتواند تفاوت میان طبقات را از این لحاظ مورد تأثیر قرار دهد.
نورگیر بودن خانه
نور مقوله مهمی در معماری است که نمیتوان بهآسانی از آن گذشت.
جدا از مسائل فنی معماری و زیباییشناسی، نور به علت بار گرمایی و خاصیت میکروبکشی که دارد، میتواند در سلامت فضای درونی خانه مؤثر باشد.
شمالی یا جنوبی، شرقی یا غربی؟ کدام طرف؟
در شهرهای بزرگ برای نورگیری بهتر جهت شمالی، جنوبی بهتر است و این بهعنوان یک امتیاز محسوب میشود ولی شناخت ویژگیهای نورهای جبهههای گوناگون میتواند در تعیین جهتگیری، بسته به نظر طراحی تغییر کند.
نور جنوب در نیمکره شمالی زمین جهت اصلی نورگیری است چراکه خورشید برای این قسمت همواره از طرف جنوب میتابد، بنابراین انرژی گرمایی و نورانی زیادی دارد.
نور شرق و غرب نورهایی هستند که تنها ساعات محدودی از روز درک میشوند.
نور شرق به هنگام صبح باانرژی گرمایی کم و روشنایی متوسط بوده و نور غرب که بهاصطلاح نور تیزی است، چشم را اذیت میکند.
درباره نور شمال باید گفت این نور از انعکاس خورشید روی سطوح دیگر درک میشود زیرا هرگز خورشید متمایل به شمال نمیشود و نوری انعکاسی است.
به همین علت، انرژی نورانی و گرمایی متعادلی دارد. با این تفاسیر، برای مثال بهتر است آشپزخانه سمت نور شمال باشد.
البته قرارگیری فضاها بر این اساس حکم نیست بلکه پیشنهاد است و طراحی میتواند بهگونهای باشد که نور غرب نیز نوری مناسب باشد.
خانهای بدون صدا
خیلی از مشکلات بهداشتی ازجمله بحث آلودگی صوتی بافتهای مسکونی شهری ناشی از سیاستهای غلط شهر سازان و سازمانهای شهری است.
برای مثال، بزرگراههای شهری بهویژه در شهرهای بزرگ نه خیابان هستند و نه بزرگراه.
رعایت نکردن حریم ساخت حاشیه بزرگراهها سبب میشود تا آلودگی صوتی یکی از مشکلات خانههای مجاور باشد، همچنین خانههای مجاور فرودگاهها، ترمینالها و… آلودگی صوتی بالایی را متحمل میشوند.
صوت مزاحم از مواردی است که بهمرور تأثیر خود را نشان میدهد که سردردهای شدید و کم شدن قدرت شنوایی از آن جمله است.
بنابراین یک ساختمان از دو جنبه باید موردبررسی قرار گیرد
- جنبه اول بیشتر بحث پیشگیری است که باید پیش از ساخت لحاظ شود
- جنبه دوم، جنبه معمارانه است که بیشتر جنبه درمانی دارد. استفاده از عایق صوتی میتواند یکی از راهها باشد. ایجاد صوت شکن و یا استفاده از ترفندهای خاص طراحی نیز میتواند مفید باشد
سیستمهای گرمایشی و سرمایشی
درجه حرارت مناسب برای آسایش در منزل حدود ۱۸ تا ۲۵ درجه است که به آن حد آسایش میگوییم. برای برآوردن حد آسایش و شرایط مطبوع داخلی در ابتدا باید سیستم گرمایشی و سرمایشی مناسب انتخاب شود که اتفاقاً طیف آنچنان گستردهای هم برای منازل نیست، برای ساختمانهای با ارتفاع محدود بهطورمعمول سیستم گرمایشی شوفاژ و کولر برای تأمین گرمایش و سرمایش انتخاب معمول است که خالی از ایراد هم نیست. در ساختمانهای بزرگتر نوع سیستم بهوسیله مهندسان مکانیک انتخاب و محاسبه میشود.
علاوه بر این، باید در عایقبندیهای حرارتی و رطوبتی و نیز درزبندیها و استفاده از پنجرههای دوجداره نیز دقت شود.
خوشبختانه صداوسیما در این زمینه برنامههای خوبی تهیهکرده که باوجود ایرادات موجود، در آموزش مردم مؤثر است.
دفتر تدوین و ترویج مقررات ساختمان هم در مبحث نوزدهم سلسله مقررات ملی ساختمان در رابطه با صرفهجویی انرژی در ساختمان بهتفصیل بحث کرده است.
این مقررات که اجرای آن الزامی است.
عبارت است از عایقکاری دیوارهای خارجی ساختمان مانند عایقکاری دیوارهایی که با محیط بیرون و یا فضاهایی که ازنظر دمایی کنترل نمیشوند نظیر پیلوت نصب پنجرههای دوجداره با قابهای فلزی، چوبی و یا PVC استاندارد عایقکاری کانالهای هوا، لولههای تأسیسات و سیستم تولید آبگرم نصب سیستمهای کنترلکننده موضعی نظیر شیرهای ترموستاتیک روی رادیاتورها نصب سیستمهای کنترل مرکزی هوشمند و مجهز به سنسور اندازهگیری دمای هوای محیط مزایای اجرای این مبحث در ساختمان عبارت است از:
- کمک به اقتصاد خانواده
- افزایش رفاه نسبی درنتیجه مصرف صحیح انرژی
- کمک به اقتصاد ملی
- کاهش مصرف سوخت و درنتیجه کاهش آلودگیهای ناشی از آن
- امکان برقراری دمای ثابت در محیط
- تنظیم دمای دلخواه در اتاق بهمنظور تأمین شرایط آسایش
- کاهش ظرفیت اولیه سیستم گرمایش و سرمایش تا ۴۰ درصد
- کاهش استهلاک سیستم گرمایش و سرمایش
- توزیع متعادل حرارت و امکان برقراری دماهای متفاوت در هر اتاق
- حداقل ۵۰ درصد کاهش مصرف سوخت و هزینههای مربوطه
خانههای ضد زلزله
خوشبختانه در این زمینه آییننامه معروف ۲۸۰۰ وجود دارد که بعد از زلزله تأسفبار منجیل و رودبار در سال ۶۹ بهشدت از سوی سازمانهای دولتی پیگیری شد و هرساله نسخهها اصلاحشده و با سختگیری بیشتر منتشر میشود که دستورالعمل مهندسان، طراحان و ناظران است و عمل به این آییننامه میتواند تا حد زیادی ضامن ایمنی ساختمان باشد. اصولاً ساختمانهای ضد زلزله باید طراحی سازه مقاوم داشته باشند.
خیلی از مردم فکر میکنند که اگر برای مثال بهجای تیرآهن شماره ۱۸ از تیرآهن ۲۰ استفاده کنند، بهتر است، درحالیکه این اشتباه مطلق است چراکه ممکن است نتیجه معکوس داشته باشد.
مقاوم بودن ساختمان به معنای بزرگ کردن ابعاد سازه آن نیست بلکه باید در طراحی و محاسبات سازهای به شیوهای بهینه عمل شود.
جدا از بحث سازهای، در معماری نیز باید مواردی لحاظ شود. هرچقدر ساختمان سبکتر باشد در زلزله ایمنی بیشتری وجود دارد زیرا تلفات جانی کمتری خواهد داشت.
استفاده از مصالح سبک در سقف و دیوارها، پرهیز از سطوح شیشهای وسیع بدون سازه نگهدارنده بهویژه در نما ازجمله این موارد است.
ضمن اینکه لولهکشی گاز ساختمان بسیار مهم است چون در صورت ایجاد زلزله و رعایت نکردن استانداردهای لازم و ایجاد شکست در لولهها، آتشسوزی حادث خواهد شد.
بهعلاوه ما نمیتوانیم خانهای کاملاً ضد زلزله داشته باشیم و بحث طراحی در اینجا معطوف به این قضیه است که خسارتهای احتمالی در برابر زلزلههای شدید به حداقل کاهش یابد.
اطفای حریق
دفتر تدوین و ترویج مقررات ساختمان اقدام به انتشار سلسله مقررات ملی ساختمان کرده است که جلد سوم از این مبحث فقط به همین موضوع اشاره دارد.
بر طبق این مقررات داشتن پله دوم و پله فرار در ساختمانهای بالای چهار طبقه و با متراژ هر طبقه ۴۰۰ متر به بالا در خانههای مسکونی ضروری است و فاصله این پلهها باید بهاندازه نصف قطر بزرگ ساختمان باشد.
قرار دادن شیلنگ آتشنشانی و متصل به جریان آب و یا کپسولهای پودری در فضای راهروهای مشاع مسکونی ضروری است.
توجه به طراحی خروجیهای ساختمان بسته به ظرفیت ساکنان، قرار دادن آتشخاموشکنهای سقفی در پارکینگ به ازای هر ماشین و راههای ارتباطی پارکینگ، استفاده از پوششهای ضد حریق روی ستونها، درهای خروجی و دیوارهای پلکانها ازجمله مواردی است که سازمان آتشنشانی نیز بر رعایت آنها تأکید دارد.
فضای داخلی ساختمان
متأسفانه نقش معمار (آرشیتکت) در جامعه امروز ما فراموششده است و شهروندان الگوهای مناسبی ندارند و به حداقلها راضی میشوند.
ایراد اصلی به سازندگان و کارفرمایان بازمیگردد که حاضر نیستند در اغلب موارد با صرف هزینهای بیشتر، طرحی خوب و بدون مشکل برای ساکنان بعدی داشته باشند.
جدا از نماهای نازیبا که در سطح شهرداریم، فضاهای داخلی نیز چندان راضیکننده نیست. بیتوجهی به تناسبات فضایی، نورگیری و مسائل زیباییشناسی مانند فرم، رنگ در داخل و خارج خانه سبب ایجاد نوعی معماری بهاصطلاح بسازبفروشی شده که جای تأسف دارد.
نکاتی که باید هنگام خرید خانه به آن توجه کرد از نگاه کارشناسان بهداشت
برای دانستن نکات بهداشتی هنگام خرید خانه پای صحبت یک متخصص بهداشت نشستهایم. آقای دکتر عامری دکترای بهداشت محیط و استاد دانشگاه یکخانه بهداشتی را اینطور تعریف میکند.
هر خانهای باید چهار رکن اساسی را برای ساکنینش تأمین کند.
این چهار رکن عبارتاند از:
- تأمین رفاه جسمی و احتیاجات مربوط به آن،
- تأمین احتیاجات روحی و روانی،
- جلوگیری از بیماریهای واگیر و مسری
- جلوگیری از حوادث و سوانح
آنچه بسیار مهم است محل و مکان مسکن است اما در کلانشهرها این مشکل زیاد است. زیرا در بیشتر محلها هم سروصدا زیاد است و هم هوا آلوده است.
در یک طرح تحقیقاتی در انگلستان مشخص شد، هوای منطقه در اطراف بزرگراهها حداقل ۲۵ درصد سرب بیشتری نسبت به سایر اماکن دارد.
از طرفی سروصدای زیاد روی ضربان قلب، گردش خون و سیستم ایمنی بدن تأثیر بدی میگذارد. همچنین اگر مسکن در محلهای تجاری باشد، سروصدای عابران و شغلهای گوناگون مشکل ایجاد خواهد کرد. که در این صورت عایقبندی خانه برای جلوگیری از سروصدا بسیار تأثیرگذار است.
اگر خانه کنار بیمارستان واقعشده باشد، رفتوآمد بیماران، فاضلاب و زبالههای بیمارستانی موردتوجه قرار میگیرد.
البته بیمارستانها موظفاند زبالهها را طبق اصول و بهطور جداگانه از بخشها جمعآوری کرده و در زباله سوزهای خود بیمارستان بسوزانند.
فاضلاب بیمارستان نیز حتماً باید تصفیه شود که در چنین شرایطی مشکلی برای خانههای نزدیک بیمارستان ایجاد نخواهد شد.
بیماران مراجعهکننده به بیمارستان هم باید نکات بهداشتی را رعایت کرده و از انداختن هرگونه خلط، آب دهان و زبالههای خود در اطراف بیمارستان خودداری کنند که البته این امر نیاز به فرهنگسازی دارد.
نکته بعدی سیستم آب آشامیدنی سالم است که هر خانهای باید از آن بهرهمند باشد. همچنین در مسکن بهداشتی و مناسب باید امکان جابهجایی آسان، دستیابی به نور طبیعی کافی یا روشنایی مصنوعی وجود داشته باشد.
ساختمان باید تا حد امکان قدیمی، نمناک و کلنگی نبوده و فاقد نم باشد.
زیرا در این صورت موجب تجمع انواع حشرات و بندپایان میشوند که آنها نیز بیماریها را منتقل میکنند.
در یک مسکن مناسب باید سیستم دفع زباله وجود داشته باشد.
بهخصوص در آپارتمانها باید از سیستم شوتینگ استفاده شود، بهشرط آنکه ساکنان نیز رعایت کرده و موجب تجمع زباله نشوند. تجمع زباله موجب میشود زباله تحت تأثیر میکروبهای بیهوازی قرارگرفته و گازهایی از آنها متصاعد شود که مهمترین آنها گاز هیدروژنسولفوره یا بوی تخممرغ گندیده است.
این گاز موجب آزار ساکنان شده و سبب تجمع حیوانات موذی میشود.
خانهها سیستم فاضلاب و اگوکشی وجود داشته باشد تا بتواند فاضلاب را هدایت کند.
رنگ داخل خانه نباید تاریک باشد و از رنگهای روشن، ملایم و شاد استفاده شود.
توالت خانه حتماً باید دارای شتر گلو و سیفون باشد.
شترگلو موجب میشود ارتباط بیرون و درون توالت قطعشده، بو باید در ساختمان نپیچد و از ورود حشرات جلوگیری کند.
کف و دیوارهای توالت، حمام و آشپزخانه تا سقف حتماً از جنس قابل شستشو باشد تا بهداشت آن بهطور کامل تأمین شود.
آشپزخانه باید تا حد امکان بزرگ باشد و دارای هود یا هواکش باشد تا مانع پیچیدن بو در خانه شود. پنجرهها باید حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد نور خانه را تأمین کنند. از قسمت پایین به کف نچسبیده باشند تا امکان پرت شدن بهخصوص در کودکان وجود نداشته باشد و حتماً دارای توریهای سالم باشند تا از ورود حشرات به خانه جلوگیری به عمل آید.
درصورتیکه در خانه از رادیاتور و شوفاژ استفاده نمیشود، خانه باید به دودکش استاندارد مجهز باشد تا مانع پخش شدن گاز مونوکسید کربن در خانه شود.
نکاتی که باید در هنگام خرید خانه به آنها توجه کرد از نگاه مشاوران املاک
شما چه خانهای را برای خرید انتخاب میکنید؟
هرچقدر پول و امکانات مالیتان اجازه دهد؟
یا عوامل دیگری را هم در نظر میگیرید؟
هرچند داشتن پول کافی اولین و مهمترین شرط برای خرید خانه است اما بهیقین شرط کافی نیست.خرید خانهای که نیاز به لولهکشی دوباره، بنایی، نقاشی و تعویض شیرهای آب، تغییر در سیستم برقکشی و دهها کار تعمیراتی دیگر دارد نهتنها آرامش پس از خرید خانه را از صاحبخانه میگیرد بلکه خود عاملی برای ایجاد استرس و به خطر انداختن سلامتی ساکنان آن میشود.
خرید خانه به عوامل زیادی بستگی دارد که تنها تعدادی از آنها به خود خانه مربوط میشود
اصالت محله و نزدیکی به اقوام
توجه به محلی که قرار است خانهای در آنجا بخریم از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. اصیل بودن ساکنان آن محله و نیز نزدیکی به اقوام و خویشاوندان دو موضوع بسیار مهمی است که هر خریدار خانه باید به آنها توجه کند.
منوچهر ابهری، یکی از کارشناسان و مشاوران املاک در تهران هم دراینباره میگوید:
«برای خرید خانه پیش از هر چیز باید به اصالت محله توجه کرد. در محلههایی که ساکنان آن را افرادی تشکیل میدهند که سالها در آنجا سکونت داشتهاند، همدلی و مهربانی بیشتری به چشم میخورد.
همسایهها رفتار خوبی با یکدیگر دارند و حرمت همدیگر را حفظ میکنند.
اغلب در چنین محلههایی جرم و جنایت بسیار کم اتفاق میافتد و ساکنان آن از امنیت و آرامش زیادی برخوردارند.» این کارشناس مسکن نزدیک بودن به اقوام و آشنایان را عامل مهم دیگری در هنگام خرید خانه معرفی میکند و میگوید تجربه ما نشان میدهد وقتی یک نفر با توجه به وسعت مالی خویش اقدام به خرید مسکنی در شهرکهای اقماری تهران کرده است، بعد از گذشت چند ماه یا یک سال برمیگردد و در تهران به دنبال رهن و اجاره آپارتمان است و وقتی علت اصلی این کار را میپرسیم متوجه میشویم که دوری از اقوام و آشنایان و احساس تنهایی موجب این کارشده است.
عوامل مزاحم
بعد از انتخاب محله و در نظر گرفتن فاصله منزل اقوام و آشنایان توجه به یک مورد بسیار مهم اولویت پیدا میکند و آن عوامل مزاحم در نزدیکی خانه است.
این کارشناس مسکن در ادامه به این عوامل اشاره میکند و میگوید بهتر است خانهای که انتخاب میکنید از مراکز و سازمانهای دولتی، حمامهای عمومی و مدارس دور باشد. وجود صدا و ترافیک خودروها نیز از عواملی است که باید به آنها توجه کرد وگرنه سکوت و آرامش درون خانه کمتر میشود.
داخل خانه
وقتی وارد خانه میشوید، ابتدا آشپزخانه را ببینید.
این مورد اهمیت زیادی دارد. آشپزخانه باید نور خوبی داشته باشد که به لحاظ سلامت و رشد نکردن میکروبها دارای اهمیت است.
آشپزخانههای مستطیل شکل مناسبترند چون نمای خوبی از وسایل و ظرف و ظروف به بیننده میدهند.
همینطور پنجره آن برای نصب پرده باید مناسب باشد.
تهویه خوب، کابینت غیرفلزی، و نبود کجی در آشپزخانه نیز مهم است.
بعدازآن باید توجه کرد که سرویسهای بهداشتی در کجا قرار دارند. بهتر است این سرویسها در راهرو باشند، نه در پذیرایی و آشپزخانه. همچنین محل قرارگیری حمام در اتاقخواب مناسبتر است.
داشتن شوفاژ به خاطر ایمنی بیشتر، بهتر است، پکیج به خاطر صدا و مصرف برق بالایی که دارد زیاد موردقبول نیست.
ازنظر طبقات نیز، طبقه دوم بهترین طبقه یک آپارتمان محسوب میشود. هرچند سالمندان طبقه اول را میپسندند و جوانترها طبقات سوم و چهارم را به خاطر رفتوآمد کمتر و توانایی بیشتری که در بالا رفتن از پلهها دارند، بهتر میدانند.
متن فوق مهمترین مسائل در انتخاب یکخانه خوب را شرح داد که توسط کارشناسان رسمی دادگستری گردآوریشده بود.