اجاره مشاعی توسط کارشناسان رسمی دادگستری شرح داده میشود.
اجاره مشاعی به استناد تبصره(۱) ماده(۳۳) اصلاحی قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع –مصوب ۱۳۸۶ و در اجرای ماده(۸) آئیننامه اجرایی قانون برای مورد اجارهای که در تاریخ ……………… مورد تصویب هیئت هفتنفره مربوط قرارگرفته با شرایط ذیل منعقد میگردد.
مادههای قرارداد اجاره مشاعی
ماده ۱ – اجاره مشاعی
موجر: وزارت جهاد کشاورزی با نمایندگی آقای /خدا رحم نژاد حسینی فرزند محمدحسن به شماره شناسنامه ۳۲۱ صادره از برازجان شماره ملی ۱-۹۷۴۷۹۶-۵۳۲ بهموجب معرفینامه شماره ۹۱۷۷-۱۵/۷-۸مورخ ۷۷/۱۱/۱۸ به نشانی –بوشهر مدیریت امور اراضی استان بوشهر
ماده۲ – اجاره مشاعی
مستأجر:
- الف-شرکت یا شرکتها:- شماره ثبت – مرکز اصلی شرکت – با نمایندگی آقای /خانم- فرزند – شماره شناسنامه – صادره از – شماره ملی- که بر طبق اساسنامه شرکت حق امضای این قرارداد را دارا میباشد.به نشانی
- ب- شخص یا اشخاص حقیقی : نام خانوادگی فرزند – شماره شناسنامه- صادره از دیر متولد- شماره ملی – به نشانی – تلفن
- ج- نام و نام خانوادگی عضو تعاونی مشاع ……………. فرزند …………….. شناسنامه شماره ……….. صادره از ………….متولد …………. شماره ملی ………………..که سهم مشاعی مستأجر از زمین مورد اجاره آبی ………….. از میزان کل اراضی مورد اجاره به مساحت………….. و تعداد اعضای تعاونی مشاع ……. نفر میباشد.
نام و نام خانوادگی شریک /۱-………………..
آدرس- ………………….. منزل شخصی تلفن ………………….
ماده ۳ – اجاره مشاعی
مورد اجاره :قطعه زمینی است به مساحت…………. ششدانگ / /قسمتی از اراضی ملی /دولتی تحت پلاک شماره ………… فرعی از…………… اصلی واقع در روستای ………………. بخش ………… شهرستان ……….. استان بوشهر با حدود اربعه ذیل : شمالا” طبق مندرجات در پرونده واگذاری اراضی جنوبا طبق مندرجات در پرونده واگذاری اراضی شرقا” طبق مندرجات در پرونده واگذاری اراضی غربا”طبق مندرجات در پرونده واگذاری اراضی با ابعاد مشخص طبق نقشه پیوست که جزء لاینفک این قرارداد میباشد و پس از امضای این قرارداد با تنظیم صورتجلسهای به تصرف قانونی مستأجر درخواهد آمد.
ماده۴ – اجاره مشاعی
مدت اجاره :مدت اجاره ……………………. هجری شمسی از تاریخ امضای سند اجاره است و پس از انقضای مدت اجاره در صورت اجرای کامل مورد اجاره ، چنانچه موجر قابلیت ادامه فعالیت مورد اجاره را تأیید نماید، قرارداد اجاره به مدت و با اجاره بهایی که توسط هیئت هفتنفره مربوط تعیین میگردد قابل تمدید خواهد بود و استمرار اجاره منوط به تنظیم قرارداد اجاره جدید میباشد.
- تبصره ۱-اجرای کامل مورد اجاره بههیچعنوان الزامی برای دایر بر انتقال عرصه بهصورت کلی یا جزئی به مستأجر ایجاد نخواهد کرد.
- تبصره۲-درصورتیکه مستأجر قصد استفاده از تسهیلات مؤسسه اعتباری را به عامل بر اساس قوانین و مقررات مربوطه و ارائه گزارش توجیهی مدت اجاره را کافی نداند.
مدت قرارداد اجاره بنا به درخواست مستأجر و تائید کمیسیون ذیربط و با رعایت ضوابط و مقررات مربوط اصلاح خواهد شد.
ماده۵ – اجاره مشاعی
اجاره بهاء:
اجارهبهای سالیانه بهطور مقطوع مبلغ (به عدد)…………………………ریال (به حروف) ……………………………..ریال میباشد که بنا به تشخیص هیئت هفتنفره مربوط تعیین گردیده است و این مبلغ حداکثر هر سه /پنج سال یکبار تعدیل میگردد و اجارهبهای تعدیلشده توسط موجر قطعی است وبر اساس آن قبوض اقساطی از سوی دفترخانه عامل صادرمی گردد.
ماده۶ – اجاره مشاعی
موعد پرداخت اجاره بهاء: مستأجر متعهد است اجارهبهای سال اول را حداکثر تا یک سال بعد از تنظیم قرارداد به شمارهحساب ۲۱۷۴۲۰۱۰۵۰۰۰۶ بانک ملی ایران شعبه گلشن بوشهر بنام سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر واریز و اصل رسید بانکی را برای دریافت قبض اقساطی مربوط به موجر تسلیم کند و اجارهبهای سالهای بعد را نیز به ترتیب مذکور در سررسید قبوض اقساطی بپردازد.
ماده ۷ – اجاره مشاعی
شرایط ضمن عقد:
- مستأجر یا مستأجران(اعم از شخص حقیقی و حقوقی ) به هیچ نحو از انجام بدون اخذ موافقت کتبی مؤجر حق واگذاری تمام یا قسمتی از منافع عین مستأجر را بهصورت جزئی یا کلی، تحت هر عنوانی اعم از قطعی ، شرطی ، رهنی ، صلح ، حقوق ، مشارکت ، وکالت و غیره ندارد و هر قراردادی که برخلاف این ماده با هر شخص حقیقی یا حقوقی تنظیم و مبادله شود، باطل و برای مؤجر حق فسخ اجاره را ایجاد مینماید.
در فرض واگذاری زمین به چند مستأجر ممنوعیت موضوع این بند شامل انتقال قدرالسهم هریک از مستأجران به یکدیگر نیز خواهد بود. - مستأجر مکلف است اقساط اجاره بهاء را در سررسید قبوض اقساطی به مؤجر بپردازد و در صورت عدم پرداخت یا تأخیر بیش از دو ماه در پرداخت اقساط ، مؤجر حق فسخ اجاره را خواهد داشت.
تحقیق و اعمال این حق منوط به صدور و ابلاغ اخطاریه از طرف موجر نخواهد بود. - مستأجر حق تبدیل و تغییر کاربری، تفکیک و افراز اراضی مورد اجاره را ندارد مگر با رعایت مقررات مربوط و موافقت کتبی وزارت جهاد کشاورزی ،در غیر این صورت مؤجر حق فسخ اجاره را خواهد داشت.
- درصورتیکه مستأجر در طول مدت اجاره نسبت به انتقال عین مستأجره به هر نحوه بهصورت کتبی یا شفاهی و در قالب اسناد عادی و یا رسمی مبادرت نماید طبق قوانین جزئی قابل پیگرد و تعقیب کیفری .میباشد.
- چنانچه معادن مندرج در قوانین مربوط در مورد اجاره وجوه داشته باشد و یا کشف شود و دولت استخراج آن را مجاز و لازم بداند و عمل بهرهبرداری از معادن مانع اجرای تمام یا قسمتی از طرح شود.
۵-. مؤجر میتواند عقد اجاره را فسخ و.یا محدوده مورداحتیاج را از مورد اجاره خارج نماید، در این صورت عقد اجاره نسبت به بقیه اراضی با تنظیم قرارداد اصلاحی استمرار مییابد و چنانچه در اجرای این اقدام خسارتی متوجه مستأجر شود خسارات واردشده بر اساس نظریه کارشناس رسمی دادگستری به انتخاب مؤجر تعیین میگردد و هزینه کارشناسی بر عهده دستگاه ذیربط میباشد. - مستأجر مکلف است در صورت کشف آثار و ابنیه باستانی در عین مستأجر مراتب را بلافاصله به مؤجر و مراجع ذیربط اطلاع دهد و کلیه قوانین مربوط به آثار و ابنیه باستانی مکشوفه در مورد اجاره را اجرا کند و درصورتیکه طبق مقررات مربوط و با تائید مؤجر ادامه بهرهبرداری مستأجر از عین مستأجره به لحاظ قانونی متعذر باشد، مکلف است عین مستأجره را رفع تصرف و به مؤجر تحویل نماید، در این صورت حقوق مکتسبه بهرهبردار و خسارت واردشده و دستمزد کارشناسی با رعایت قسمت آخر از بند۵ همین ماده تعیین و از سوی دستگاه اجرایی ذیربط قابل پرداخت میباشد. تخلف از این بند موجب فسخ قرارداد میگردد.
- مستأجر مکلف است ضمن حفاظت فیزیکی و مراقبت از عین مستأجره ، حریم رودخانهها و مجاری سیلاب و حقوق ارتفاقی اشخاص ازلحاظ عبور انهار و قنوات و راههای دسترسی و غیره را طبق قوانین موضوعه و عرف محل مراعات نماید در صورت تخلف مسئول خسارات واردشده به دولت و اشخاص خواهد بود.
- خسارات واردشده ناشی از تخلف مستأجر از مفاد این قرارداد از طرف مؤجر قابل مطالبه است.
- نمایندگی موجر که حکم مأموریت بازدید مورد اجاره رادارند با ارائه کارت شناسایی و حکم مربوط میتوانند به محدوده مورد اجاره وارد شوند و مراحل مختلف عملیات اجرای طرح اعم از آمادهسازی و بهرهبرداری از اراضی موضوع این قرارداد را نظارت نمایند و مستأجر حق ممانعت را نداشته و باید اطلاعات مرتبط با مورد اجاره را در اختیار نمایندگان موجر بگذارد درصورتیکه مستأجر مانع از ورود و بازدید مأمورین مذکور شود و یا اطلاعات مرتبط با مورد اجاره را در اختیار آنان قرار ندهد موجر با ارسال اخطاریه موعد مجددی برای بازدید و تسلیم اطلاعات مرتبط با طرح تعیین خواهد کرد و در صورت استنکاف مجدد موجر حق فسخ اجاره را خواهد داشت.
- مستأجر مکلف است حداقل ظرف یک ماه قبل از انقضای مدت اجاره با حضور در محل اداره موجر نسبت به تسلیم درخواست تمدید قرارداد اجاره اقدام نماید و در صورت عدم مراجعه مستأجر و یا عدم تمدید قرارداد اجاره و یا فسخ قرارداد اجاره ظرف سه ماه از تاریخ انقضای مدت اجاره یا از تاریخ فسخ از مورد اجاره رفعید نماید و یا همان مساحت و حدود که در ابتدای اجاره تحویل گرفته است به موجر مسترد نماید در صورت تأخیر در تخلیه و تحویل عرصه ظرف مهلت مذکور معادل دو برابر اجارهبهای مقرر به ازای هرروز بهعنوان وجه التزام بر عهده مستأجر خواهد بود و بعلاوه موجرمی تواند با صدور اجرائیه نسبت به خلعید از مستأجر اقدام و مطالبات خود و خسارات وارده را از محل تأسیسات و ماشینآلات و سایر اموال منقول و غیرمنقول بلامعارض مستأجر که در مورد اجاره موجود است بر اساس ارزیابی کارشناس منتخب خود بامنظور داشتن هزینه کارشناسی که بر عهاده مستأجر است استیفا نماید که در صورت عدم پرداخت بهکل بدهی مستأجر اضافه میگردد تشخیص و تعیین میزان بدهی مستأجر منحصراً” با موجر است و مستأجر بهموجب همین قرارداد اجاره تشخیص مذکور را موردقبول قرارداد و ملزم به پرداخت مبالغ مورد مطالبه گردید و حق هرگونه ایراد و اعتراض و ادعایی را از خود سلب و ساقط کرد.
تبصره،۱- درصورتیکه جهت اجرای طرحهای عمرانی ملی یا استانی مصوب نیاز به تمام یا قسمتی از عرصه موضوع این قرارداد باشد با اعلام کتبی موجر به مستأجر طی مهلت سهماهه نسبت به برآورد کارشناسی هزینههای صورت گرفته توسط کارشناس رسمی دادگستری به انتخاب مورج و پرداخت آن از سوی مجری طرح عمرانی اقدام و قرارداد اصلاح و یا فسخ میگردد.
تبصره ۲- مستأجر نمیتواند با تمسک به اجرای بخشی از طرح و بهرهبرداری از آن صدور سند مالکیت نسبت به آن بخش و یا اصلاح قرارداد و تجزیه عرصه عین مستاجره را تقاضا نماید.
تبصره ۳- با توجه به تبصره (۸) ماده (۱) قانون تسهیل اعطای تسهیلات بانکی کاهش هزینههای طرح و تسریع در اجرای طرحهای تولیدی و افزایش منابع مالی و کارایی بانکها این قرارداد بهعنوان اسناد قابلقبول نزد بانکها پذیرفته میشود و موسسه اعتباری میتواند با رعایت بند(۱) ماده (۷) این قرارداد معادل حقوق ناشی از این قرارداد برای مجری طرح را بهعنوان وثیقه بپذیرد .
موجر بهموجب این قرارداد متعهد و موظف گردید در اجرای قرارداد تسهیلات اعطایی بنا به درخواست بانک و یا موسسه مالی اعتباری ذینفع این مؤسسات و یا اشخاص معرفیشده از طرف آنها را بهعنوان جانشین مجری طرح موضوع قرارداد واگذاری زمین شناخته و بپذیرد و کلیه حقوق و تعهدات ناشی از قرارداد را به بانک یا موسسه مالی و اعتباری ذینفع و یا اشخاص معرفیشده منتقل نماید.
همچنین موجر موظف است بنا به تقاضای موسسه اعتباری و یا بانک عامل در صورت تغییر یا تعویض در نوع قرارداد اعطای تسهیلات با توجه به عقود مورد عمل بانک یا موسسه مذکور برای تفویض اختیار موافقت خود را با تبدیل تعهد متساجر به بانک اعلام و در اسرع وقت به دفترخانه اسناد رسمی معرفیشده مراجعه نماید. - درصورتیکه به تشخیص مؤجر، مستأجر و شریک او که با رعایت بند (۱) ماده (۷) این قرارداد مشارکت وی ایجادشده است ، متفقاً” یا منفردا” برخلاف تعهدات مندرج در این قرارداد عمل نموده و یا مورد اجاره خود را در موعد مقرر اجرا نکند و ازا راضی مورد اجاره بهرهبرداری ننماید، مؤجر میتواند نسبت به فسخ قرارداد و خلعید و جایگزین نمودن شخص یا اشخاص دیگر اقدام نماید .
درصورتیکه مستأجر هزینههایی در راستای اجرای مورد اجاره نموده باشد به هنگام تقویم ، بهای روز بر اساس ماد(۹) آئیننامه اجرائی قانون اصلاح ماده (۳۳) اصلاحی قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع کشور با اخذ نظر کارشناسی محاسبه خواهد شد و مؤجر مکلف است پس از کسر حقوق قانونی دولت و مطالبات بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری حداکثر تا پایان سال مالی بعد نسبت به تأمین اعتبار و استرداد آنها اقدام نماید. - مستأجر و یا شرکای ایشان به تنهائی یا بهاتفاق بدون موافقت مؤجر حق ندارند اعیان را تحت هر عنوان اعم از بیع یا صلح یا وکالت و یا وصیت و نظایر آن به غیر واگذار و یا حقی نسبت به آن برای دیگری قائل شوند و تغییراتی در طرح و مستحدثات به عملآورده و یا تأسیسات غیرمتناسب با مورد اجاره ایجاد نمایند و در صورت تخلف ، مؤجر میتواند قرارداد اجاره را فسخ نماید.
- در تمامی مواردی که برای مؤجر بهموجب این قرارداد حق فسخ ایجادشده است ، مؤجر میتواند بدون نیاز به حضور مستأجر در دفترخانه عامل ظرف دو ماه نسبت به اعمال حق فسخ اقدام نماید.تبصره – تجویز فسخ قرارداد توسط مؤجر در موارد خلاف بین موضوع ماده (۳۳) اصلاحی قانونی حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع کشور منوط به احراز و اعلام هیئت نظارت موضوع ماده مذکور میباشد.
- در مواردی که مؤجر با اختیارات حاصل از این قرارداد اقدام به فسخ آن نماید و در مراجع اداری ، ثبتی و دفاتر اسناد رسمی نیاز به اخذ امضای مستأجر باشد، مؤجر وکالت در امضاء از ناحیه مشارالیه را دارد.
ماده۸ – اجاره مشاعی
هر نوع اخطار یا اعلامیهای که بر طبق این قرارداد ارسال خواهد شد و تاریخ تائید یه پستی آن . تاریخ ابلاغ میباشد .
درصورتیکه بانک یا مؤسسات اعتباری وامدهنده نیز ارسال میگردد.
در صورت فسخ و ابطال قرارداد واگذاری زمین بهمنظور رعایت حقوق مؤسسه اعتباری و معرفی مجری جدید مراتب به مرجع مذکور ابلاغ میگردد.
تبصره :/ اقامتگاه مستأجر طبق این قرارداد نشانی مندرج در ماده (۱) میباشد و در صورت تغییر، مستأجر مکلف است مراتب را بهطور کتبی به مؤجر اطلاع دهد، در غیر این صورت کلیه اخطارها، ابلاغها و مکاتبات موضوع این قرارداد به نشانی مذکور در ماده (۱) ارسال و معتبر خواهد بود.
ماده ۹ – اجاره مشاعی
این قرارداد در۹ ماده و۷ تبصره و۱۷ بند در۴ نسخه تنظیم گردید که همگی حکم واحد رادارند . و برای این سند اوراق سری شماره ……………. الی ……………………منظور گردیده است و کلیه حقوق دولتی به حسابهای مربوطه واریز گردیده است .و قبض حق التحریر طی فیش شماره …………………. پرداخت گردیده است .
اجاره مشاعی توسط کارشناسان رسمی دادگستری گردآوری و در متن فوق شرح داده شد.
- عنوان : اجاره مشاعی
- گردآوریشده توسط : کارشناسان رسمی دادگستری